Levitra bijwerkingen

Levitra bijwerkingen

Levitra is ontwikkeld voor de behandeling van erectiele dysfunctie (ED). Levitra is een fosfodiësterase type 5-remmer (PDE5). Het werkt door het enzym fosfodiësterase te verminderen, waardoor het de mogelijkheid om een erectie te krijgen verbeterd. Levitra is verkrijgbaar in drie sterktes: 5 mg, 10 mg en 20 mg. De gebruikelijke startdosering is 10 mg. Indien nodig kan de dosis worden verhoogd onder toezicht van een arts. Levitra is beschikbaar als tablet of als smelt tablet die onder de tong geplaatst wordt. Net als alle erectiepillen kan Levitra bijwerkingen hebben, hoewel niet iedereen ze krijgt. De meest voorkomende bijwerkingen zijn: 

Hoofdpijn 
Duizeligheid
Blozen
Verstopte neus, loopneus
Diarree 

Levitra mag niet worden gebruikt door mensen die allergisch zijn voor vardenafil of een ander ingrediënt in Levitra. Zie de bijsluiter voor meer informatie over de samenstelling van dit geneesmiddel. Allergische symptomen verschijnen als huiduitslag, jeuk, zwelling in het gezicht of lippen en kortademigheid. 

Levitra mag ook niet worden ingenomen door mannen die elke vorm van nitraat medicatie innemen zoals glyceryltrinitraat (vaak gebruikt voor angina pectoris) of producten die stikstofmonoxide vrij te geven, zoals amylnitriet. Raadpleeg een arts voordat je Levitra inneemt en vooral als je ernstige hart- of leverproblemen hebt, of als je een beroerte of een hartaanval hebt gehad. Levitra kan duizeligheid of tijdelijke visuele stoornissen veroorzaken. Blijf uit het verkeer als je deze bijwerkingen ervaart. Alcohol kan het vermogen om een erectie te krijgen verminderen. Het is daarom aan te raden om jouw alcoholgebruik te verminderen, terwijl je Levitra inneemt.